Alpine A110 Première Edition: alle details en foto's

Auteur: Stijn
06-12-2017
Eind vorig jaar lanceerde Renault de Alpine A110 Première Edition. De tot 1.955 exemplaren gelimiteerde editie van de tweezits sportcoupé was enkel te bestellen via de officiële Alpine applicatie, maar was desondanks in amper vijf dagen volledig uitverkocht. Vandaag zet Alpine alle details over de wagen nog eens op een rij.

Naast het onvermijdelijke "Blue Alpine" wordt de Première Edition enkel geleverd in de buitenkleuren "Noir Profond" en "Blanc Solaire". De 18-inch alu velgen zijn afkomstig van Fuchs krijgen een diamantzwarte afwerking. Net daarachter gaan krachtige remmen van Brembo schuil.

Centraal ligt een viercilinder die via een 7-traps DCT automaat met dubbele koppeling precies 252 pk op de achterwielen afvuurt. Dankzij het lage gewicht van de A110, 1.080 kilogram voor de basisversie, neemt een sprint van 0 naar 100 km/h slechts 4,5 seconden in beslag. De bestuurder kan daarbij volop van het motorgeluid genieten dankzij een actief uitlaatsysteem.

In het interieur van de Première Edition monteert Alpine Sabelt kuipstoelen die ondanks de opgevulde lederen bekleding slechts 13,1 kilogram wegen. Verder zijn er koolstofvezel accenten, sportpedalen in geborsteld aluminium, Franse tricolore schildjes. Een speciaal plaatje met serienummer maakt duidelijk dat het om de Première Edition gaat.

Alle exemplaren van de Première Edition beschikken over een infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen. Een navigatiesysteem met kaarten voor heel Europa is inbegrepen, net als Bluetooth en 2 USB-poorten. Alpine MySpin maakt het mogelijk om je Android of iOS smartphone te verbinden. Het Franse bedrijf Focal is verantwoordelijk voor het audiosysteem.

Klanten die hun A110 aan een grondige test willen onderwerpen kunnen kiezen uit drie rijmodi: Normal, Sport en Track. Daarbij is het via Alpine Telemetrics mogelijk om de rijprestaties op te slaan en later te analyseren.

De vanafprijs voor de Alpine A110 Première Edition is in België vastgelegd op 58.800 euro inclusief btw. Een standaard A110 bestellen kan via de Alpine app of via de twee officiële dealers in België.

Meest recent

Meer Alpine nieuws

Alpine maakt dealernetwerk voor België bekend
Dit is de nieuwe Alpine A110
Beperkte serie Alpine Première Édition vanaf vandaag te reserveren
Alpine keert officieel terug en onthult de Vision
Nieuwe concept voor Renault Alpine op komst ?
Renault toont nieuwe Alpine Celebration Concept in Le Mans
+

Alpine fotospecials

Alpine stelt A110 Cup voor