Roadtrip langs de oostkust van Australië

De oostkust van Australië is één van de meest populaire plaatsen ter wereld om te reizen. Het strekt zich uit over de lengte van Queensland en New South Wales, en omvat de grotere steden Cairns en Brisbane. Zijn stranden van wereldklasse, eeuwenoude regenwouden, eindeloze activiteiten en charmante stadjes, maken het een unieke bestemming.
Auteur: Stijn Roggeman | 29-08-2021
Roadtrip langs de oostkust van Australië
Gesponsord

Roadtrip

De A1, de hoofdweg van Sydney naar Cairns, is perfect voor de roadtrip van je leven. Voor een roadtrip door Australië moet je niet vergeten een internationaal rijbewijs en een visum aan te vragen.

Voorbereidingen: internationaal rijbewijs en visum aanvragen

Om met de auto door Australië te mogen rijden heb je in bijna alle staten, behalve in Queensland, een internationaal rijbewijs nodig. Dit internationale rijbewijs is een aanvulling op je Belgische rijbewijs en kun je het beste voor vertrek vast aanvragen.

Voordat je aan je roadtrip begint moet je ook niet vergeten om een visum voor Australië aan te vragen. Dit kan volledig online. Na het invullen van het digitale aanvraagformulier wordt het visum meestal binnen 5 dagen toegekend. Vanaf dat moment is het visum voor Australië een jaar geldig. Je mag hiermee maximaal 3 maanden in het land verblijven; tijd genoeg om de oostkust van het land in de auto te verkennen.

Start je roadtrip in Sydney

Sydney is zowel de grootste stad van Australië als de culturele hoofdstad van het land. Bijna alle reizen in Australië beginnen en eindigen in deze stad. Overweeg een auto te kopen in plaats van te huren als je van plan bent een langere periode rond te rijden en je verstand hebt van auto’s voor het geval hij kapot gaat op een binnenweg of in de bush. Je beste vriend tijdens de reis zal de A1 zijn, die je helemaal naar Cairns brengt, maar vergeet vooral ook niet om af te wijken naar de kleinere zijwegen. Koop of huur in dat geval wel een 4 wheel-drive en let op voor overstekende kangoeroes!

Neem een paar dagen de tijd om Sydney te verkennen. Bezoek het operagebouw, de Olympische stad en geniet van de zon op Bondi Beach. In deze stad zijn genoeg auto’s te huren of te kopen.

Natuur en cultuur snuiven in de Blue Mountains

Rijd eerst naar het westen om de Blue Mountains in te gaan, een verbluffend mooie bergketen die bekend staat als de Great Diving Range. Het strekt zich helemaal uit langs de kust tot aan Cairns, maar het mooiste en best toegankelijke deel ligt vlak naast Sydney. Maak een stop en bezoek de plaatselijke wijngaarden om de verschillende druifsoorten van de regio te proberen.

Surfen aan de Gold Coast

In Byron Bay, 800 kilometer ten noorden van Sydney, begint de Gold Coast, met zijn fantastische stranden en laid back sfeer. Of reis 100 kilometer verder tot Surfers Paradise om hier te leren surfen op de Australische golven.

Grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island

Maak een stop in Brisbane, een gezellige stad die vooral populair is onder backpackers. Er zullen dan ook veel lifters zijn die graag bij je in de auto stappen. Maak van je roadtrip een beachtrip en verken de enorme duinen, bushwalks en kristalheldere meren op het in de UNESCO werelderfgoedlijst opgenomen Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld.

Ontdek het kleurrijke Great Barrier Reef Net ten noorden van Fraser Island begint het Great Barrier Reef, een prachtig koraalrif. Huur een snorkel of duikuitrusting en geniet van de vissen en koralen in alle vormen en keuren.

Eind je roadtrip in Cairns

De eindbestemming van je roadtrip, Cairns, is de hoofdstad van de actie. Ga raften, parachutespringen, paardrijden, mountainbiken, zeekajakken of duiken. Zet ’s avonds de actie door in het bruisende nachtleven van de stad.

nieuwe   2024

Reageer op dit artikel


Meer autonieuws

Elektrische Tesla Model 3 in 2024

Nieuwe Tesla Model 3 duizenden euro's goedkoper in België

Pech voor mensen die vorige week net een nieuwe Tesla Model 3 hebben besteld. Je betaalt nu namelijk duizenden euro’s minder voor de elektrische ...
Fiat 500e als voorbeeld voor goedkope elektrische wagen

Top 10: de goedkoopste nieuwe elektrische auto's in België in 2024 en hun rijbereik

Volumemerken trekken in 2024 volop de kaart van goedkope elektrische modellen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de tien goedkoopste nieuwe ...
Renault Clio die in top 10 staat van goedkoopste nieuwe auto’s in België in 2024

Dit zijn de 10 goedkoopste nieuwe auto’s in België in 2024

De prijs voor een nieuwe auto is de laatste jaren fel gestegen. Zo duikt geen enkel model in 2024 nog onder de grens van 10.000 euro. Toch hebben ...
Elektrische Porsche Macan Electric 2024

Nieuwe elektrische Porsche Macan meteen fors duurder in 2024

Begin dit jaar ging het doek van de nieuwe elektrische Porsche Macan. De SUV verscheen in twee smaken met een vanafprijs voor de basisversie van ...
Volkswagen Passat Sedan 2024

Dan toch een nieuwe Volkswagen Passat Sedan in 2024

In Europa zijn grote sedans zoals de Passat Sedan met uitsterven bedreigd. Volkswagen besloot dan ook in 2023 om de negende generatie van de Passat ...
Nieuwe Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo Junior vervangt Alfa Romeo Milano na amper vijf dagen

Het voorbije weekend doken hardnekkige geruchten op over een gedwongen naamswijziging voor de nieuwe Alfa Romeo Milano. De Italiaanse overheid zou ...
MEER NIEUWS