Ford onthult GT 67 Heritage Edition

Auteur: Stijn
01-09-2017
Nu Ford met de nieuwe GT eindelijk weer een echte supercar in de showrooms heeft staan, kan het merk die wagen gebruiken om de aandacht regelmatig naar zich toe te trekken. Dat gebeurt uiteraard via enkele speciale edities. Maak kennis met de GT 67 Heritage Edition.

De naam Heritage Edition kan je bekend voorkomen, want vorig jaar kwam Ford al met de GT 66 heritage Edition op de proppen. De kleurstelling is opnieuw een knipoog naar de GT40 waarmee Ford vijftig jaar geleden de 24 uur van Le Mans won. Bijgevolg is de GT 67 Heritage Edition gespoten in een rode lakkleur in combinatie met witte race-strepen en het nummer 1. Andere details zijn de zilveren buitenspiegelkappen en 20-inch velgen. Binnenin valt de speciale uitvoering te herkennen aan wat extra koolstofvezel en rode gordels en stiksels.

Aan de aandrijflijn wordt niet gesleuteld. De 3.5 liter Biturbo V6 EcoBoost motor blijft dus gewoon aanwezig en levert 647 pk en 746 Nm koppel. Net zoals zijn voorganger zal de GT 67 Heritage Edition slechts één modeljaar worden aangeboden. Wie een andere kleurstelling in gedachten heeft voor zijn GT Heritage Edition wacht dus best tot september volgend jaar voor de 68.

Meest recent

Meer Ford nieuws

Ford frist Europese versie van Mustang op
Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport
Opgefriste Ford Tourneo Custom is officieel
Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten
Nieuwe Ford Fiesta ST haalt 200 pk uit driecilinder
Na twee jaar officieel: de nieuwe Ford GT in cijfers
+