Ford frist Europese versie van Mustang op

Auteur: Stijn
18-09-2017
Ford kan best tevreden zijn met de beslissing om de huidige Mustang via de officiële verkoopkanalen te verdelen in Europa. De Muscle car was vorig jaar in Duitsland en enkele andere Europese landen populairder dan de Porsche 911. Nu is het tijd voor een opfrisbeurt.

De wijzigingen aan de Mustang zijn geen verrassing, eerder haalde Ford namelijk al het doek van de gefacelifte versie voor de VS. Het enige zichtbare verschil met de Europese versie zijn de witte achterlichten en richtingaanwijzers. De vernieuwde 2.3 liter EcoBoost viercilinder motor is goed voor 290 pk. Daarmee gaat Ford tegen de stroom in want het instapmodel verliest aan vermogen (-27 pk). Gelukkig kunnen klanten nog steeds de verbeterde 5.0 liter V8 met 450 pk bestellen. Beide motoren worden voortaan gekoppeld aan Ford’s nieuwe 10-traps automaat wat bijdraagt tot een lager verbruik en snellere acceleraties. Bij de V8 behoort een manuele zesbak echter ook tot de mogelijkheden.

Eigenaars van een Mustang met V8 kunnen opnieuw rekenen op Launch Control en Electric Line Lock, maar die laatste functie maakt nu op zijn opwachting bij de viercilinder motor. Dit systeem blokkeert de voorwielen terwijl de achterwielen nog vrij kunnen spinnen. Op die manier zijn de banden perfect opgewarmd voor optimale startprestaties. Die start moet in de Mustang V8 mogelijk zijn in minder dan vier seconden.

Net zoals voorheen kunnen bestuurders de elektronische stabiliteitsregeling, gasrespons, schakelpatronen van de automaat, stuurinrichting en het uitlaatgeluid aanpassen via de rijmodi Normal, Sport, Track en Snow/Wet. Deze krijgen echter versterking van de Drag Strip modus voor maximale acceleraties vanuit stilstand en “My Mode” waarmee de bestuurder zelf alles individueel instelt. Ook leuk is de "Good Neighbour" modus waarmee het uitlaatgeluid wordt gedempt op bepaalde uren van de dag en je dus bij het starten van de Mustang boze buren kan vermijden. Hoewel, wie kan er nu slechtgezind worden omwille van het magistrale geluid van een V8…?

Aanwezige rijhulpsystemen zijn Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid. Afhankelijk van de geselecteerde rijmodus zal het digitale lcd-instrumentenbord net als bij de Ford GT verschillende gegevens weergeven. Verder beschikt de nieuwe Mustang over het infotainmentsysteem SYNC 3 dat compatibel is met Apple Carplay en Android Auto.

Meest recent

Meer Ford nieuws

Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport
Ford onthult GT 67 Heritage Edition
Opgefriste Ford Tourneo Custom is officieel
Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten
Nieuwe Ford Fiesta ST haalt 200 pk uit driecilinder
Na twee jaar officieel: de nieuwe Ford GT in cijfers
+