Bugatti Chiron Number One zoekt nieuwe eigenaar

Auteur: Stijn
12-11-2017
Bij veilinghuis RM Sotheby’s in New York gaat volgende maand een Bugatti Chiron onder de hamer. Niet zomaar één, maar het eerste exemplaar bestemd voor de Amerikaanse markt.

De levering van de Bugatti Chiron Number One vond plaats in augustus tijdens het Concours d’Elegance op Pebble Beach. Momenteel staat er 402 kilometer op de teller, maar toch wordt de wagen geveild als "nieuw". Het gaat namelijk puur om testkilometers die Bugatti zelf heeft afgelegd om de onberispelijke staat van de wagen te kunnen garanderen bij de levering. De wagen is ook nog niet ingeschreven voor gebruik op de Amerikaanse weg.

In plaats van te genieten van enkele welverdiende kilometers met de hypercar brengt de eigenaar zijn Chiron dus meteen naar de veiling. De persoon met het winnende bod voegt niet alleen een nieuwe hypercar toe aan zijn wagenpark, hij gaat ook naar huis met een aantal leuke extra’s zoals een exacte kopie in schaal 1:8 en een aluminium Bugatti koffer met daarin een lederen box met extra sleutel.

De veiling van de Bugatti Chiron Number One vindt plaats op zes december bij RM Sotheby’s in New York. De verwachte opbrengst? Ergens tussen 3 en 3,4 miljoen euro.

Bron: RM Sotheby’s

Meest recent

Meer Bugatti nieuws

Dit had het ontwerp van de Bugatti Chiron kunnen zijn
De nieuwe Bugatti Chiron: alle info en foto's
Nieuwe hypercar van Bugatti heet nu officieel Chiron
Eerste schets van Bugatti Chiron duikt op
Prototypes Bugatti Chiron voor het eerst gespot tijdens testwerk
Bugatti verwent fans met Vision Gran Turismo
+