Opgefriste Ford Edge ook als krachtige ST

Auteur: Stijn
11-01-2018
De tweede generatie Ford Edge begon zijn carrière in de Verenigde Staten, maar waagde zich vorig jaar aan een oversteek naar Europa. Crossovers zijn nu eenmaal ook hier populair en dus wil Ford daar graag een graantje van meepikken. Een facelift en de toevoeging van een krachtige ST moeten de verkopen op de thuismarkt een nieuwe boost geven.

Dit weekend gaat in Detroit de NAIAS van start, het moment voor Amerikaanse merken om hun nieuwe modellen op de wereld los te laten. Ford doet dat met de opgefriste Edge. De reeds beschikbare 2.0 liter EcoBoost viercilinder motor beschikt voortaan over 254 pk, een bonus van zowaar 5 pk. Een 8-traps automaat vervangt de oude 6-traps transmissie.

De Edge krijgt nieuwe full-led koplampen, een hertekende grille en andere bumpers. Achteraan maakt de doorlopende lichtbalk plaats voor nieuwe led-achterlichten die verbonden worden door een zwarte strip.

Performance-labels op crossovers en SUV’s, wen er maar aan. De Edge is de eerste crossover van Ford die het label opgeplakt krijgt. Een 2.7 liter EcoBoost V6 stuurt via een 8-traps automaat 340 pk en 515 Nm koppel naar de vier wielen. Op visueel vlak zorgen een sportieve grille en bumperpartij voor het nodige onderscheid met de gewone Edge. Daar blijft het echter niet bij want de ingenieurs namen ook de ophanging en remmen onder handen. Binnenin zijn er aangepaste zetels. Of deze hete Edge zijn weg naar ons land zal vinden is hoogst onzeker. De Edge sportiever aankleden kan gelukkig wel via de ST-Line.

Meest recent

Meer Ford nieuws

Nieuwe Ford Mustang Bullitt is ode aan iconische actiefilm
Ford Ranger na acht jaar opnieuw verkrijgbaar in VS
Nieuwe Ford Fusion geannuleerd, toekomst Mondeo onzeker
Ford frist Europese versie van Mustang op
Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport
Ford onthult GT 67 Heritage Edition
+