Dit is de opgefriste Citroën C4 Picasso

Dit is de opgefriste Citroën C4 Picasso
Auteur: Stijn
09-05-2016

De tweede generatie van de Citroën C4 Picasso is alweer drie jaar op de markt. Om de MPV weer bij de tijd te brengen, komt het merk nu met een facelift.

De wijzigingen aan de buitenzijde zijn miniem. Vooraan zien we een nieuwe bumper en aangepaste lichtunits. Ook de achterlichten zijn nieuw en hebben voortaan een 3D-effect. Verder zijn er enkele nieuwe velgen en lakkleuren beschikbaar. Tenslotte heeft Citroën goed nieuws voor klanten die hun C4 Picasso sterker willen personaliseren, want de dakbogen kunnen vanaf nu in een aparte kleur gespoten worden.

Ook het interieur wordt opgefrist. Centraal vinden we een nieuw 7-inch touchscreen waarmee het nieuwe 3D Citroën Connect-Nav systeem bediend wordt. In de optielijsten kunnen nog meer interessante nieuwigheden aangevinkt worden zoals Hands-Free Tailgate, een technologie die toelaat om de kofferklep te openen via een zwaaibeweging met je voet onder de achterbumper. Optionele veiligheidssnufjes zijn onder andere Speed Limit Sign Recognition, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Driver Attention Alert en Active Safety Brake.

Op motorisch vlak is de komst van de 1.2 liter PureTech 130 het enige nieuws. Deze motor wordt gecombineerd met een 6-traps automaat.

Dit najaar staan de vernieuwde C4 en Grand C4 Picasso in de Belgische showrooms. Prijzen worden later nog bekendgemaakt.

>>  Nieuws over Citroën

>>  Verkoopcijfers Citroën

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer Citroën nieuws

Citroën C3 Aircross is officieel
12-06-2017
Citroën C5 Aircross legt nadruk op Frans rijcomfort
19-04-2017
Citroën C-Aircross Concept blikt vooruit naar compacte SUV
07-02-2017
Citroën CXperience bewijst: nieuw vlaggenschip zonder DS-label kan
29-08-2016
Nieuwe Citroën C3 is hipper dan ooit
30-06-2016
Gelekt: de eerste foto's van de nieuwe Citroën C3
28-06-2016
+