Verkoopcijfers Porsche wereldwijd: balans na eerste drie kwartalen

Auteur: Stijn
10-10-2017
De groei bij Porsche zet zich door. De Duitse autobouwer maakt na drie kwartalen de balans op en bevestigt dat het dit jaar al 185.898 wagens heeft geleverd, vier procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.

De Macan is nog steeds het meest populaire model met meer dan 73.000 geleverde exemplaren (+3 %). De vraag naar de Cayenne nam dan weer af met drie procent, maar de huidige versie van Porsches grootste SUV staat dan ook op het punt om vervangen te worden door de reeds voorgestelde derde generatie. De grootste stijging komt op naam van de Panamera, waarvoor de leveringen toenamen tot meer dan 19.000 wagens of 73 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Porsche meldt overigens dat één op vier geleverde Panamera’s een hybride versie is.

China blijft de belangrijkste markt voor Porsche met meer dan 54.000 geleverde wagens (+10 %). Ook in de VS presteert het merk met 41.237 leveringen meer dan behoorlijk (+1 %). De enige domper op de feestvreugde is de thuismarkt waar Porsche de vraag ziet teruglopen, al blijft het verschil met vorig jaar beperkt (-1 %). Voor heel Europa blijft het resultaat wel positief (+4 %).

Mede dankzij het succes van de Panamera en de introductie van de gloednieuwe Cayenne verwacht Porsche het totaal aantal leveringen van 2016 te zullen overtreffen.

Meest recent

Meer Porsche nieuws

Nieuwe Porsche 911 Carrera T is lightversie van 911 R
Porsche stelt 718 Boxster en Cayman GTS voor
Zo verbluffend snel is de Porsche 911 GT2 RS op de Nürburgring
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo is nieuw vlaggenschip
Nieuwe Porsche Cayenne Turbo heeft 550 pk
Porsche introduceert 911 GT3 met Touring Package
+

Porsche fotospecials

In detail: nieuwe Porsche 718 Boxster en Cayman GTS
Babyblauwe Porsche 918 Spyder gespot
Porsche dost volledige gamma uit met Martini strepen