Renault verwent autosportliefhebbers met Clio R.S. 18

Auteur: Stijn
12-01-2018
Renault brengt dit semester de Clio R.S.18 op de markt, een gelimiteerde editie van de hot hatch als ode aan het Renault Sport Formula One Team.

De Clio R.S.18 is een beperkte reeks op basis van de Clio R.S. 220 EDC Trophy, de meest krachtige versie van de Franse hot hatch. De wagen deelt zijn naam met de Formule 1-bolide waarmee Renault Sport dit jaar hoge ogen wil gooien.

Het koetswerk van de Clio R.S.18 heeft een diepzwarte tint en contrasteert zo met met de F1-spoiler, deurbeschermingen aan de zijkant onderaan en wielcentra in Sirius Geel. De R.S.18-striping op de voordeuren en dakstriping zijn volgens Renault Sport rechtstreekse verwijzingen naar de toekomstige eenzitter van hun Formule 1-team. Verder zijn de logo’s in een zwarte kleur uitgevoerd.

Binnenin beschikt de gelimiteerde editie over genummerde deurdrempelplaatjes, een stuur in leder en alcantara, standaard R.S. vloermatten en accenten in imitatie-carbon.

Op motorisch gebied zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de Clio R.S. 220 EDC Trophy. De 1.6 liter turbo viercilinder is goed voor 220 pk en 280 Nm koppel. Schakelen kan nog steeds enkel via de 6-traps automaat met dubbele koppeling. Het feit dat de Akrapovic-uitlaat standaard aanwezig is klinkt dan weer wel als muziek in de oren.

Meest recent

Meer Renault nieuws

Renault Symbioz Demo Car blikt vooruit op 2023
Renault toont mobiliteitsvisie voor 2030 met Symbioz concept
Nieuwe Renault Megane R.S. is officieel en krijgt handbak
Gelekt: nieuwe Renault Megane R.S. oogt lekker dik
Renault onthult luxueuze Scenic en Grand Scenic Initiale Paris
Gelekt: nieuwe Renault Megane R.S. voor het eerst in beeld
+

Renault fotospecials

Nieuwe Renault Megane R.S. schittert in uitgebreide fotospecial